Etusivulle
Tervetuloa!
Kesäkisat
Urheilukenttä
Juhannusturnaus
Ketterän Tulet
Yhdistys ja jäsenedut
Yhteydenottosi

Juhannusturnaus 2022

Vuoden 2022 Juhannusturnauksen osallistujista saatiin kaksi joukkuetta, käytetään tässä nimiä Töppöspohjan joukkue ja Keskikylän joukkue.

Heti ensimmäisen puoliajan alkuminuuteilla Keskikylä pujahtaa kolmen maalin etumatkalle. Kenttä on hyvin tuttu suurimmalle osalle Keskikylän pelaajia, jopa 60-70 luvuilta saakka, mikä osaltaan selittää alkuhetkien ylivoimaa. Töppöspohjaisten taitavat pelikuviot ja teknisen puhtaat laukaukset kaventavat kuitenkin etumatkaa nopeasti.

Tasatilanteessa Töppöspohja suostuu Keskikylän ehdotukseen, että ottelu päättyy siihen, kun voittaja saa kymmenen maalia täyteen. Kovakuntoisten taitopelaajien Töppöspohja menee jo vauhdilla ohi, ja Keskikylä on pakotettu vaihtamaan avokentän taktiikan selvästi tiiviimmäksi puolustusmuuriksi.

Osin onnekkaitten vastahyökkäysmaalien avulla Keskikylä saavuttaa kuitenkin lopulta turnausmestaruuden maalein 10 - 9.

Annetaan tähtihaastatteluun myöntyneiden pelaajien taustoittaa joukkueiden vahvuuksia ja taktisia valintoja tämän vuoden turnaukseen valmistauduttaessa.

Tähtihaastattelussa joukkueitten laiturit

Jouni, Keskikylän oikea laituri (siis siinä jalkapallomielessä), ja Suvi, Töppöspohjan vasen laituri harrastavat edelleen jalkapalloa myös Juhannusturnausten ulkopuolella. Suville Putkilahden pallonurmi on tuttu parilta aiemmalta turnauskesältä, Jounille kenttä on tuttu jo 1960-luvun alkupuolelta alkaen.

Mitkä ovat turnausjoukkueesi vahvuudet?

”Keskikylän joukkueen vahvuuksia ovat taito, kokemus, taktiikka ja voittamisen kulttuuri”, listaa Jouni helposti. Suvikaan ei kauaa mieti Töppöspohjaisten luonnetta, ”vahvuutemme on ehdottomasti loppuun asti pelaaminen ja voittamisen halu”, joka kyllä näkyykin katsomoon saakka.

”Voiton ratkaisi yhteispeli, paremmat viimeiset syötöt ja onnistunut viimeistely”, pohtii Jouni. Suvi täydentää ja korostaa Keskikylän nopeita vastahyökkäyksiä sekä oman joukkueen puolustajien väsymistä loppuhetkillä.

Katseet ensi kesän Juhannusturnaukseen

”Peli oli mukavaa - jatkossa toivon että mukana on enemmänkin porukkaa. Ehkäpä enemmän mainostusta? Ja yleisö paikalle kahvion voimalla”, keksii Suvi, jonka aikuisena saatu jalkapallokipinä on johtanut hänet lahtelaiseen harrastejoukkueeseen.

”Tämä on voimaannuttava kylätapahtuma, hyvällä ja reilulla hengellä kamppailua”, kokee Jouni ja toivoo myös enemmän joukkueita ensi turnaukseen. ”Uudet juniorikoon maalit käyttöön, ja liivitkin olisivat eduksi”, hän ehdottaa.

Turnauksen kuvareportaasin on laatinut valokuvaaja Osmo Weijo https://www.flickr.com/photos/128913572@N07/albums/72177720300129327

Turnausaiheinen keskustelu jatkuu Ketterän somekanavalla https://www.facebook.com/putkilahti

Kuvat: Osmo Weijo
Teksti: Veikko Perttula

sivua muokattu viimeksi 4.7.2022
Putkilahden Ketteräy kettera.putkilahti.fi rek.nro: 131.473
41870 Putkilahti