Etusivulle
Tervetuloa!
Kesäkisat
Urheilukenttä
Juhannusturnaus
Ketterän Tulet
Luontoretkihaaste
Muuta toimintaa
Yhdistys ja jäsenedut
Jäsenyys ja jäsenedut
Ketterän logo
Ketterän paita
Johtokunta
Pöytäkirjat
Säännöt
Tietoa muualla
Yhteydenottosi

Putkilahden Ketterä ry     Pöytäkirja

Johtokunnan kokous 3/2010

Aika:        torstai 22.7.2010  kello 19
Paikka:    Tapsan ranta, Putkilahti
Läsnä:   

Poissa:

1. Kokouksen avaus

Putkilahden Ketterä ry:n puheenjohtaja Niilo Huujärvi avasi kokouksen.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen

Hyväksyttiin kokouksen esityslista.

4. Edellisen kokouksen pöytäkirja

Todettiin että edellinen pöytäkirja on ollut Ketterän verkkosivuilla nähtävänä 23.5.2010 alkaen. Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja.

5. Kesäkisojen arviointi

Arvioitiin tämänpäiväisen kesäkisan kilpailutapahtumat. Kokonaisuudessaan kilpailujärjestelyt koettiin onnistuneiksi. Arkipäivä ei näytä olevan este saapua kisoihin, samalla vältytään kesäviikonloppujen tapahtumaruuhkilta. Seuraava kesäkisa järjestetään torstaina 21. heinäkuuta vuonna 2011 kello 15:00 alkaen. Toimitsijoita tulisi olla riittävästi. Moneen tehtävään löytyy yleisöstä vapaaehtoisia.

Lasten kolmiottelu toimi pääosin hyvin. Renkaanheiton tilalle pohdittiin toista tarkkuus-/heittolajia (pallonheitto?). 

Pituushypyssä olisi hyvä olla kaksi mittaajaa ja kolmantena tulosten kirjaaja. Ensi kerralla hyppääjille annetaan kaksi peräkkäistä hyppyä, ensimmäisen hypyn kohdalle laitetaan merkki ja toisen hypyn jälkeen mitataan hypyistä pisin ja kirjataan ylös. Jos hyppyalustan hiekka on kovin kuivaa, sitä voisi kastella edellisenä päivänä niin ei pölise ja hypystä jää selvempi jälki.

Ensi kerralla juoksu suoritetaan suoraan, siis ilman käännöstä. Matkaksi valitaan joku tasamitta, esimerkiksi 40 tai 50 metriä. Rata tulee tarkastaa etukäteen huolellisesti (onko vanhoja puunjuuria tai epätasaisuuksia).

Haasteviestin järjestelyt toimivat hyvin. Yksi kokonaisaika per joukkue selkeyttää tulosten mittaamista. Lajit olivat hyvät (pussijuoksu, pölkynvieritys ja korikävely), mutta johtokunta varaa mahdollisuuden lajien vaihtoon jälleen ensi kesäksi ...

Kännykänheitto toteutetaan jatkossakin yksilölajina, johon ilmoittaudutaan paikan päällä. Tietojemme mukaan kisa on Ericsson GA628:n heiton ainoat kisat, ollen näin samalla maailmanmestaruuskisat. Kännykkä on varustettu deaktivoidulla tehoakulla ja kolhusuojattu kaksinkertaisella ns. Jesseteipillä. Pituus mitataan pitkällä mitalla, alkupiste heittorenkaan etureunan keskikohdassa. Heitto mitataan kännykän pysähtymispisteestä (kännykän heittorenkaan puoleisesta reunasta), ei ensimmäisestä maahankosketuksesta. Tuloksen mittaa kahden hengen mittausryhmä, joka palauttaa kännykän väliheittäjänä toimivalle sektorirajan valvojalle, joka on noin 20 metrin etäisyydellä heittoringistä. Ilmoittautuminen tapahtuu renkaan luona toimivalle kirjurille. Heiton tulee edelleenkin tapahtua heittorenkaan sisältä. Yleisönpuoleinen heittosektorin raja tarvitsisi merkkinauhan.

Tikanheitto sujui hyvin ja järjestettäneen samanlaisena myös jatkossa. Tikanheittokilpailun alkaminen tulisi kuuluttaa ajoissa jotta viime hetken joukkueet ehtivät muodostua.

Palkintojen "teemat" ovat hyvä ajatus: tänä vuonna hankittiin palloja lasten kilpailun palkinnoiksi, ja muissa kilpailuissa on jo perinteisesti tarjottu ruista ranteisiin eli ruisleipää.

Urheilukentälle, heti saapumisportilta nähtävissä olevaan paikkaan kannattaisi pystyttää kisojen ohjelman kertova taulu. Esimerkiksi 2 A3 arkilla saadaan A2-kokoinen taulu, jonka voi kiinnittää johonkin telineeseen. Taulussa kerrotaan kisalajit ja niiden suoritusjärjestys, ilmoittautumisohjeet ja tarpeelliset yhteystiedot sekä tiedot oheispalveluista (kioski, letunpaisto, jne), ehkä myös pysäköintiohje. Kisa- ja tapahtumapisteillä voi sitten olla erikseen tapahtumakohtaisia ohjeita/kisasääntöjä.

Katri kertoi kioskin pyörineen hyvin. Lettupisteen jonojen takia on harkittava toista pannua viereen, joka onkin jo paistotelineen mitoituksessa huomioitu. Kaasuliekki tarvitsisi tuulensuojaa.

WC-järjestelyt ovat erinomaiset.

Tapahtuman sijoittuminen keskelle viikkoa vaatii lisää tiedottamista. Tehokkainta kesäkisojen markkinointia on edelleen puskaradio, eli kisoista kertominen ja tuttujen kutsuminen paikalle. Kylälehden ilmoitus on rakennettava ensi kerralla näkyvämmäksi. Seinäilmoitukset on syytä valmistaa jo aiemmin, jolloin niitä ehtii levittää laajemmalle. Ilmoituksiin kannattaa liittää nettisivujen osoite. Sähköisiä tiedotuskanavia käytetään ensi vuonna tehokkaammin: tapahtuman tiedot aiemmin nettisivuille, ehkä myös oheistietoa (ohjeistuksia, lajikohtaisia kuvauksia jne); facebook ym sosiaalinen media mukaan. Jäsenille suunnatussa yleisessä sähköpostitiedotteessa tapahtuma mainittiin kesäkuun alussa, mutta kisojen alla voisi olla erillinen täsmäviesti.

6. Kesäkisojen talous

Palkintoihin käytettiin noin 65 euroa ja kioskitarvikkeisiin noin 50 euroa. Erillinen tilitys toimitetaan kirjanpitoon.

7. Lentopallon kyläturnaus

Putkilahden, Oittilan ja Tammijärven kylät ottivat yhteen lentopalloturnauksessa Putkilahden Urheilupuistossa 24. heinäkuuta 2009. Loppupisteissä Oittila selviytyi turnauksen voittajaksi, Putkilahti toiseksi ja Tammijärvi kolmanneksi.

Perinnettä on tarkoitus jatkaa, päivämääräksi suunniteltiin lauantaita 14. elokuuta. Turnaussäännöt on täsmennettävä: joukkueiden kokoonpano, kentällä olevien pelaajien määrä, jne. 

8. Ketterän tarvikevarasto

Johtokunta keskusteli Ketterän tarvikevaraston perustamisesta. Varastoa tarvitaan välineille, joita ei kentän huoltokopilla voida säilyttää. Varastokäytännöistä tallennetaan erillinen, ei-julkinen muistio.

9. Seuraava johtokunnan kokous

Seuraava johtokunnan kokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

10. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 20:30.

Pöytäkirjan vakuudeksi:

________________
Niilo Huujärvi           
puheenjohtaja         


________________
Veikko Perttula
sihteeri

sivua muokattu viimeksi 28.11.2014
Putkilahden Ketteräy kettera.putkilahti.fi rek.nro: 131.473
41870 Putkilahti